Samarbeten

Killar.se är en stödsida som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till alla som identifierar sig som killar och unga män. Vi erbjuder olika typer av stöd, allt från historier och information om hur det är att vara kille idag, till anonym stödchatt och samtalsmottagning.

Till vår stödchatt kan killar och unga män mellan 10–20 år vända sig helt anonymt med vilka tankar, funderingar eller frågor som helst, inget är för stort eller för litet. Vi möter mellan 6 000–9 000 personer i chatten varje år. Chatten grundades 2009 eftersom att de stödverksamheter som fanns för unga hade svårt att nå personer som identifierar sig som killar. Vanliga teman vi möter i chatten är frågor om kropp, identitet, vänskap, kärlek, skola, sex, porr och även våld; både att utsättas för våld och utsätta andra, mobbning, psykisk ohälsa och suicid.

Killar.se stärker killar och unga män att söka stöd och prata om känslor, stöttar i att utmana destruktiva killnormer samt uppmuntrar till att göra jämställda handlingar. Vi vill också förebygga kränkningar, våld och sexuella övergrepp, vara ett verkligt stöd för killar som blivit utsatta eller utsätter andra för våld, förebygga psykisk ohälsa och suicid.

Chatten hos killar.se har öppet fem kvällar i veckan. För mer info, besök killar.se!